Les 4 funcions clau que fan del packaging una gran eina per la teva marca

Packaging, branding, naming… Són alguns dels conceptes publicitaris que s’han incorporat al dia a dia dels negocis. I no importa la nostra dimensió: empreses grans o petits emprenedors han interioritzat aquests conceptes a la seva estratègia empresarial.

No entrarem a valorar la seva importància… Però el que tenim molt clar és que tots ajuden a millorar el nostre producte i són uns pilars imprescindibles per fer créixer la nostra empresa.

Avui parlarem del packaging, que juga un paper molt important en el procés de venda, molt més del que sembla en un primer moment. Forma part de l’ànima de la teva marca igual que el logotip, la comunicació corporativa o la presència a les xarxes. I ajuda la teva empresa des de diferents fronts.

Definitivament: no és només un embolcall. Segueix llegint, i veuràs per què!

Tot el que el packaging pot fer per la teva marca

Tirant de definició bàsica, diríem que el packaging és l’embolcall que utilitzes per entregar-li/enviar-li el producte al client, tant a una botiga física com en venda online. Depenent del tipus de producte pot ser un sobre, una bossa, una caixa, un blíster…
Però segons la definició bàsica, un humà és simplement un mamífer bípede. I això queda molt lluny de definir tot el que és i pot fer un humà, oi? Doncs amb el packaging passa el mateix.
Hi ha altres coses molt interessants que pot aportar un bon packaging al teu negoci (i que pot ajudar-te a crear relacions –llargues i felices- amb els teus clients!)

1- Captivar al teu client i enamorar-lo

Només tens una oportunitat per crear una gran primera impressió. Les posteriors mai no tindran la mateixa força. Per tant, necessites agradar i molt la primera vegada que un client adquireixi un producte teu. I això ho aconsegueixes amb una bona atenció, amb un bon producte… i un amb un packaging intel·ligent i eficient.
Has de reunir aquestes condicions:

•    Atractiu: ha de començar l’experiència de gaudir el producte només mirant l’embolcall. Ha d’entrar pels ulls!
•    Reconeixible: ha d’identificar la teva marca (i tots els teus valors) ràpidament.
•    Pràctic: Cal pensar sempre amb dissenys eficients i útils.

2 – Reforç de marca

El packaging implica la visualització de la teva marca i/o els teus colors corporatius. I això significa una major penetració de la teva marca al cervell del client.
El consumidor recordarà millor el teu nom i el teu logotip, associarà el producte a la teva empresa i en definitiva estaràs reforçant el teu branding.

3 – Experiències i fidelització

Avui dia no comprem productes sinó que adquirim les experiències i emocions associades a cada producte i servei.

I el packaging hi juga un paper clau, ja que et permet connectar amb el teu públic ideal, donant-li tot allò que espera de tu i de la teva marca.

Com? Hi ha moltes estratègies depenent de l’empresa, el producte o el client. Un paquet o bossa reutilitzable? Quelcom específic que el client/tipus reconeixerà i utilitzarà? Un embolcall que expliqui alguna mena de relat sobre la teva empresa? Amb missatges clau?

Cada cas és diferent, però el resultat sempre és el mateix: augmenta l’apreciació per la teva marca, i per tant la fidelització del client a la mateixa.

4 – Diferenciació

La nostra marca ha de conviure amb milers i milers de marques i productes. I el packaging és la nostra carta de presentació i el primer contacte amb el client. És doncs, essencial per diferenciar-nos i captar l’atenció del consumidor.

Si no tens clar com ha de ser o creus que necessites un restyling en el packaging dels teus productes… no ho dubtis i contacta amb nosaltres!