millor naming pel teu vi
TAST DE NOMS

TAST DE NOMS

INGREDIENTS PER SEDUIR AMB UN BON NAMING.

Més enllà de la varietat, la denominació d’origen o l’anyada, els vins es vesteixen d’etiqueta per lluir les millors gales en forma d’identitat visual (branding), d’embolcall (packaging) o de nom (naming). És en la suma d’aquests elements que es construeix la tan preuada identitat de marca.
Avui ens centrarem en una d’aquestes peces: la creació del nom o naming. Ho farem a través de la selecció de set noms de vins que, amb ingredients com l’autenticitat, l’atreviment, l’expressivitat o l’originalitat, busquen seduir i convertir-se en els escollits de la prestatgeria.

Com veurem, l’elecció d’un vi no és només una qüestió de gust i olfacte. La vista i l’oïda hi tenen cada dia un paper més rellevant. Buida la copa i aguditza els sentits, que comença el tast.

1. L’autenticitat sense pretensions de la gent de poble

3 Pueblos. Ribera de Duero

3Pueblos és un vi que transmet l’orgull de ser i sentir-se de poble. Una aposta per la vida al carrer, pel gust per la tradició, pel bon menjar i la bona gent al voltant d’una taula.

Un vi que es descriu amb aquest to només pot ser autèntic: “Con pan y con vino se anda el camino. Y nosotros andamos y desandamos, probamos y aprendemos, para obtener los mejores productos. Da vino al que tiene amargo el corazón y ¡lleva nuestra alegría a tu mesa! Perdona, pero… ¿no has bebido aún nuestros vinos? ¡Te has pasado 3Pueblos!”

2. L’evocació d’una filosofia de vida

Pura Vida. Costers de Segre

Pura Vida és una invitació a assaborir els plaers quotidians, a gaudir de les petites coses, un cant a l’optimisme i la felicitat en els plaers com el bon vi. Aquesta frase, vinculada a Costa Rica, contagia benestar i alegria allà on va i, si és en una etiqueta de vi, encara més.

3. L’atreviment d’una descarada

La Descarada. Penedès

Deia l’actriu Mae West que les bones noies van al cel i les dolentes a tot arreu. Aquesta podria ser la filosofia de La Descarada, un vi que busca la complicitat del públic femení amb un nom fresc i atrevit i una imatge vintage que fa que destaqui en qualsevol prestatge.

4. La connexió amb el territori

Lo Flamenk. Terra Alta

Són molts els vins que escullen el nom fent referència al seu lloc d’origen o a algun element característic de la seva zona. Aquest és el cas de Lo flamenk, un vi amb el nom de l’animal més elegant i emblemàtic del Delta.

5. L’expressivitat d’un “I tant”

I Tant. Montsant

I tant és el nom que aglutina una selecció de vins catalans fets amb varietats autòctones. Una aposta mediterrània a través de l’expressivitat i del punt d’exageració d’aquesta exclamació tan nostra. Una reafirmació que evoca la informalitat i la frescor d’una conversa distesa.

6. Els efectes secundaris d’un bon vermut

Vermut Musugorri

Amb una pronunciació tan addictiva com el seu gust, Musugorri és un vermut català amb un nom basc que significa “galtes vermelles”. Un nom original que fa honor als efectes secundaris d’aquesta beguda tan popular. Musugorri ens recorda els colors de la gent saludable i amant de la bona vida.

7. L’exclusivitat que no es pot explicar

Molt. Pla de Bages

Molt és el vi més exclusiu i selecte del celler Més Que Paraules. Una referència a les sensacions sublims que difícilment podrem explicar amb paraules. Perquè encara que avui ens hem volgut centrar en els noms i les paraules que acompanyen el vi, hi ha detalls i sensacions senzillament inexplicables.

Aquí acabem el tast de noms. Ja ho heu vist: un vi o un licor ens pot seduir molt més enllà del gust. Esperem que la selecció hagi estat a l’altura dels ulls i paladars més exigents.

Si et ve de gust, pots deixar un comentari i compartir el nom de vi o de licor que més t’hagi sorprès.